לבחירתכם סיורים, הרצאות וימי עיון למשטרת ישראל:
אנו עובדים עם משטרת ישראל שנים רבות ומתאימים לכל קבוצה פעילות אשר מתאימה לה על פי צרכיה ואופייה של הקבוצה: סיור, הרצאה, שיח, יום עיון, כנס ועוד.
ביקור בצריף הנשיא
אנו מזמינים אתכם לצריף הנשיא, אתר מורשת לאומי, שהיה לא רק אולם קבלות הפנים הרשמי של המדינה, אלא ‘סוכה לשבטי ישראל’, המקום שאליו הגיעו עולים מכל תפוצות ישראל להציג את תרבותם ואת מורשתם. ביקור בצריף ובסביבתו מאפשר הצצה לימים אחרים, פתח להיכרות עם אנשי מעשה שונים, ונקודת תצפית מיוחדת לעולם ערכי מיוחד ומלא. אנו מציעים מגוון ימי עיון בצריף הנשיא הכוללים סיור במקום לצד הרצאות וסדנאות העוסקות בנושאים שונים.
נוסף על צריף הנשיא, שבו 120 מקומות ישיבה, לרשותכם גם אודיטוריום מאובזר המכיל כ-300 מקומות ישיבה, כיתות לימוד, וכמובן – ירושלים כולה, המזמינה אתכם לסייר בה, ביום או בלילה.
סיורים, הרצאות וימי עיון:
-
לירושלים ‘ותק’ של יותר מ-4,000 שנים. בכל פינה בעיר חבוי סיפור, מתחת לכל אבן מסתתרות עדויות מתקופה אחרת. נצא לסיור בעקבות גלגוליו של הרובע היהודי מהר ציון למקומו הנוכחי ונספר על חשיבתה של ירושלים לעם היהודי ולזהותו של כל יהודי בארצו.
-
נצא אל האנשים פורצי החומות ואל השכונות שנבנו מחוץ לחומה. בסמטאותיהן נשמע על התמורות שהביאו להקמתן, על הקשיים בדרך ועל ההצלחות. לאחר הסיור נבקר בחיזיון האינטראקטיבי ‘מעלית הזמן’, שם נכיר באופן לא שיגרתי את קיצור תולדותיה של ירושלים – עבר, הווה ועתיד.
-
קביעתה של ירושלים כבירת ישראל היא סוגיה במישור המקומי והבין-לאומי, שראשיתה עם קום המדינה והדיון בה נמשך גם בימינו. נשמע על התהליך שהביא לקביעת ירושלים כבירת המדינה, תהליך שלווה בדילמות ובחשש אמיתי מהשלכותיה של קביעה זו.
-
ירושלים שלאחר מלחמת ששת הימים השתנתה לבלי הכר. שטח העיר גדל בצורה משמעותית, שכונות חדשות נבנו בה, לאוכלוסייתה נוספו ערביי מזרח העיר, המקומות הקדושים שהיו מעבר לגבול ניצבו – לאחר המלחמה – בליבה וחפירות ארכיאולוגיות החלו להתבצע באגן העיר העתיקה והן משמשות נדבך בהווייתה. בהרצאה נעסוק בשנים הראשונות לאחר המלחמה, שעיצבו במהירות את דמותה של העיר, עד ימינו.
-
מנורת הכנסת וסמל המדינה הם רכיבים משמעותיים בדמותה של המדינה, ושניהם מחברים בין עבר, הווה ועתיד. סיפור יצירת סמל המדינה הוא סיפור לא ידוע ופרק מרתק בתולדות המדינה. מנורת הכנסת משקפת מרכיבי זהות בעם היהודי ושניהם יחד רוקמים את סיפור המדינה והעם.
-
על רקע צריף הנשיא ועל רקע דמותו של הנשיא השני יצחק בן-צבי נקדיש את היום ללימוד הנושא ‘מנהיגות והנהגה לאורך התקופות’: מהי מנהיגות? מהי דמות המנהיג האידיאלי? האם ישנה דמות שכזו? אלו מנהיגים הובילו מהפכות?
-
צריף הנשיא, אתר מורשת לאומי, היה לא רק אולם קבלות הפנים הרשמי של המדינה, אלא ‘סוכה לשבטי ישראל’, המקום שאליו הגיעו עולים מכל תפוצות ישראל להציג את תרבותם ואת מורשתם. ביום זה נעמיד זו מול זו שתי גישות שאפיינו את קליטת העלייה במדינת ישראל וביישוב: מדיניות כור ההיתוך מחד ומדיניות חברה רב-גונית מאידך.
-
בדפי ההיסטוריה של עם ישראל רשומות לא מעט דמויות שהותירו בה חותם. דמויות אלו השפיעו על המורשת והתרבות, על החברה והיצירה ועל חיינו כאן במדינת ישראל. אישיותם יוצאת הדופן, דבקותם במטרה ואמונתם משמשות עד היום מודל וסמל לעם היהודי.
-
מיליוני מאמינים – יהודים, נוצרים ומוסלמים – נושאים עיניהם לירושלים ומהללים את קדושתה: היהודים קבעו בה את מקום מקדשם וכינו אותה ‘טבורו של עולם’; הנוצרים זוכרים את תחייתו ואת עלייתו של ישו משיחם מירושלים השמימה, ובה הם מצפים לשובו; המוסלמים מציינים בה את מקום עלייתו של מוחמד נביאם השמימה במסע לילי מופלא. נצא לסיור בעקבות מסורות ואמונות של שלוש הדתות הללו בעיר.
-
ירושלים התברכה בפסיפס אנושי והשכונות מספרות לנו את סיפורם של עדות שונות ושל מנהגים שונים שייחדו כל שכונה. נסייר בשכונות ובשוק מחנה יהודה, שם גם נהנה מטעימות משפע הדוכנים. נמשיך לשכונת רחביה הסמוכה לנחלאות, נבקר בצריף הנשיא ונשמע על אנשי חזון, על חלוצים ומנהיגים.
-
יש נשים ויש… ירושלמיות! נצא לסיור לאורך רחוב הנביאים בעקבות נשים גדולות מהחיים שפעלו, אהבו ויצרו בירושלים. במהלך המאה הי”ט התחילה להּיבנות העיר שמחוץ לחומות. לאורך רחוב הנביאים קמו בתי חולים ומרפאות לצד בתי אמידים וקונסוליות זרות, והם שיוו לרחוב אופי בין-לאומי וקוסמופוליטי. נסייר בעקבות הנשים שפעלו בין החצרות והבתים ברחוב הנביאים: נסיכה רוסייה, מלכה אתיופית, מנהיגת פועלים, משוררת, ציירת ורופאה – כולן מספרות את הסיפור הנשי של העיר.