סיורים מותאמים לשב”ס לבחירתכם:
-
נצא אל האנשים פורצי החומות ואל השכונות שנבנו מחוץ לחומה. בסמטאותיהן נשמע על התמורות שהביאו להקמתן, על הקשיים בדרך ועל ההצלחות. לאחר הסיור נבקר בחיזיון האינטראקטיבי ‘מעלית הזמן’, שם נכיר באופן לא שיגרתי את קיצור תולדותיה של ירושלים – עבר, הווה ועתיד.
-
במשך תשע עשרה שנים, בין מלחמת העצמאות לבין מלחמת ששת הימים, הייתה ירושלים מחולקת בין מדינת ישראל ובין ממלכת ירדן. את העיר חצתה גדר גבול שזכתה לכינוי ‘הקו העירוני’. בסיור לאורך הקו נשמע על מציאות החיים לצידו. את הסיור נסיים בגבעת התחמושת, נשמע על הקרב הקשה שנערך במקום במלחמת ששת הימים, על גבורת הלוחמים ועל הסמל שאתר זה הפך להיות.
-
ירושלים התברכה בפסיפס אנושי והשכונות מספרות לנו את סיפורם של עדות שונות ושל מנהגים שונים שייחדו כל שכונה. נסייר בשכונות ובשוק מחנה יהודה, שם גם נהנה מטעימות משפע הדוכנים. נמשיך לשכונת רחביה הסמוכה לנחלאות, נבקר בצריף הנשיא ונשמע על אנשי חזון, חלוצים ומנהיגים.
-
מתי נקבע שירושלים תהיה עיר הבירה של מדינת ישראל ומהם המוסדות שצריכים להיות בעיר הבירה? בסיור בין אתרי גבעת רם; הכנסת, משרדי הממשלה, גן הוורדים ומנורת הכנסת, נעסוק בנושאים אלו ובעיצובה של הגבעה הממלכתית. בתיאום מראש ניתן לשלב ביקור בכנסת ובבית המשפט העליון.
-
בנימין זאב הרצל חלם על מדינה יהודית ופעל להקמתה בדרכים דיפלומטיות. נצא לסיור בעקבות חזונו של איש אחד, נסייר בחלקת גדולי האומה בהר הקרוי על שמו ונתרגש במוזיאון הרצל מהדרך הארוכה מחזון להגשמה. ניתן להוסיף לסיור זה גם סיור בגבעת רם, שם נעסוק בהגשמת חזונו של הרצל.
-
נהנה מאוויר הרים צלול כיין במעיינות הסטף שבפאתי ירושלים, בהם נכיר את החקלאות ההררית העתיקה המתקיימת שם עד היום. נמשיך אל סמטאותיו של הכפר הציורי עין כרם, שהיום הוא שכונה ירושלמית. בין תצפיות נוף לסמטאות האבן נספר על המעיין, על קדושת המקום לנוצרים, על העולים החדשים ועל תושבי המקום אז והיום.
-
נשוב אל תקופה מרתקת של עם הנאבק להקמת מדינה בארצו, של החלטות גורליות ושל מאבקים פנימיים בין קבוצות העם השונות. נתחיל את היום בביקור במרכז מורשת בגין, נשמע על חזונו ועל אישיותו של מנהיג, נסייר לאורך רחוב דוד המלך ונכיר את המבנים שנבנו בתקופת המנדט הבריטי ונסיים במוזיאון אסירי המחתרות.
-
לירושלים ‘ותק’ של מעל 4,000 שנה. בכל פינה בעיר חבוי סיפור, מתחת לכל אבן מסתתרות עדויות מתקופה אחרת. נצא לסיור בעקבות גלגוליו של הרובע היהודי מהר ציון למקומו הנוכחי ונספר על חשיבתה של ירושלים לעם היהודי ולזהותו של כל יהודי בארצו.
-
יהודים, נוצרים ומוסלמים לאורך הדורות נושאים עיניהם לירושלים: היהודים קבעו בה את מקום מקדשם וכינו אותה ‘טבורו של עולם’; הנוצרים זוכרים את תחייתו ואת עלייתו של ישו משיחם השמימה בירושלים, ובה הם מצפים לשובו; המוסלמים מציינים בה את מקום עלייתו של מוחמד נביאם השמימה. בסיור בעקבות מסורות ואמונות נבקר באתרים המקודשים לבני שלוש הדתות.