בעת שיפוץ ‘בית החלוצות’ עבור יד בן־צבי, התגלה צריף עץ ישן בסבך הצמחייה שליד הגדר הגובלת ברחוב. על קיר הצריף הצנוע, שצבעו הירוק דהה, היה תלוי עדיין המפתח לדלת. היה זה צריף הפרחים ששימש את ‘משתלת משק הפועלות’ למכירת תוצרתה לתושבי רחביה וירושלים.
משק הפועלות והמשתלה ברחביה נוסדו על ידי רחל ינאית בן-צבי. בימי העליות השלישית והרביעית נוסדו משקי פועלות ברחבי הארץ ובהם זכו עולות חדשות לתקופת הכשרה במקצועות המשק, המלאכה והחקלאות. בשנת 1924 הוקמה שכונת רחביה, ורחל ינאית הצליחה לקבל מהמוסדות הלאומיים חלקת אדמה בשכונה להקמת משק פועלות. החלוצות הקימו משתלה שסיפקה שתילים ופרחים לשכונות ירושלים ואף ליישובים ולמיזמי ייעור במבואותיה.
כעבור כמה שנים, עם התפתחות השכונה, עבר המשק החקלאי-החינוכי סמוך לארמון הנציב בדרום ירושלים. המשתלה המשיכה לפעול ברחביה על פני כשליש מהשטח המקורי (על שאר השטח הוקם בראשית שנות ה-40 ‘בית החלוצות’, שהמשיך להיות מרכז לנשים בעשורים הבאים). צריף הפרחים המשיך לשמש למכירת תוצרתה, בעיקר פרחים לשַבָּת עבור תושבי רחביה והסביבה.
עם חילופי השנים והתושבים נשכח הצריף בסבך הצמחייה העבותה, שהחביאה אותו וגם שמרה עליו. בשנות ה-2000 הוא התגלה מחדש, פורק ושופץ בידי מומחי השימור של רשות העתיקות. הוא הורכב מחדש בצידו השני של ‘בית החלוצות’, ובתוכו הוצבה תערוכה להמחשת תולדותיו. הצריף, שריד אחרון לצריפים שנבנו בראשית השכונה, צופה אל גן הכוזרי – אל החיים הנמשכים ומתחדשים ברחביה ואל השדרה הירוקה שבליבה.