סיורים קולינריים בירושלים – יש טעם לטייל!
בירושלים נפגשים עדות, תרבויות ומנהגים. האוכל, הניחוחות והטעמים מאפשרים חיבור מיוחד בין אנשים. אנו ביד בן־צבי מציעים מבחר סיורים קולינריים בירושלים, סיורים בשווקי העיר, סיורים למאפיות ובתי קפה מיוחדים, סיורי חומוס וצ’ולנט של יום חמישי, סיורים מלאים בטעמים ועשירים בתוכן וידע תרבותי והיסטורי.
סיור קולינרי בירושלים מחדד את החושים: אפשר לראות ולהריח, לטעום ולמשש, ואפילו להקשיב – לקולות השוק וההמולה וגם לשמוע על המאכלים, על האנשים המכינים אותם ועל העדות והדתות שמהם צמח המטבח הירושלמי האותנטי.
סיור קולינרי בשוק מחנה יהודה
שוק מחנה יהודה מחליף צבעים בלי הרף, בין יום חול לבין שישי, בין בוקר ללילה, לקראת החגים ועונות השנה. השוק צמח בלב השכונות שנבנו לפני יותר ממאה שנה. תושבי השכונות מכל העדות, ממזרח וממערב, הביאו את המגוון הקולינרי אל השוק הססגוני. בסיור בשוק מחנה יהודה נטעם מאכלים מסורתיים של שלל עדות – כאלו שבושלו בעבר במטבח הביתי וכיום נמכרים במסעדות ובדוכנים. לצידם נכיר פרשנויות חדשות למאכלים והמצאות קולינריות עכשוויות.
כל הטעימות כשרות.
סיור קולינרי בשווקי העיר העתיקה
המגוון הדתי של ירושלים וההיסטוריה הארוכה של העיר, גיבשו ברובע הנוצרי וברובע המוסלמי סגנון קולינרי עשיר. נכיר את הבייגלה הירושלמי, כעך עדין, מאורך עם מלא שומשום, ריחני ומתפצח בפה, שנכנס ידנית לתנור הלוהט במאפיות הקיימות בשווקי העיר העתיקה מזה דורות רבים. בחנויות התבלינים נטעם את הזעתר, הנסיך התבלינים המקומי. בסמטאות נגלה את החומוס הכי טעים, ונברר האם בבית בד מכינים רק שמן ואולי גם טחינה, מדוע הכנאפה צבועה בכתום, וכמה סוגי מתוקים נקראים בקלאווה?
הטעימות בעיר העתיקה ללא כשרות.
סיור מאפיות
סיור מאפיות במרכז העיר או בשכונות החרדיות, בהן נטעם את מגוון הלחמים והמאפים, ונכיר את סיפורן הייחודי של מאפיות מיתולוגיות בירושלים ואת הניחוחות העולים מהן בערבי חמישי לקראת בוא השבת.
סיור חומוסיות
בעיר העתיקה או בשוק מחנה יהודה בעקבות המאכל הים תיכוני שלנו, מאיפה נולד, מיהו קהל היעד המושבע, סיפורן של החומוסיות השונות וההבדלים ביניהן וכמובן שאלת השאלות – האם מנגבים ב”דוך” או בסיבוב.
סיור צ’ולנט
בעקבות הצ’ולנט והחמין המסורתי של השבת, המלווה את העם היהודי במשך דורות ודרך כל העדות. בימי חמישי בלילה נלך בעקבות ניחוח הצ’ולנט, נטעם ממנו במסעדות שמתמחות בהכנה שלו ונשמע על מקורותיו השונים, ייחודו כסימן היכר בעולם היהודי, נכיר מתכונים מתפוצות שונות, ונלמד על חשיבותו עד היום בתוך החברה החרדית ובעולם הישיבות.
סיור בעקבות בתי הקפה הירושלמיים
בואו להכיר את בתי הקפה במרכז העיר שהיוו מקומות מפגש לפוליטיקאים, אנשי בוהמה, עיתונאים וסטודנטים צעירים. קפה “עטרה”, “אלסקה”, “וינה”, “פת”, וקפה “נאוה” המיתולוגיים, סיפור הקמתם, מי ישב בהם ואילו סיפורים עסיסיים ליוו אותם. נבקר גם בבתי קפה עכשוויים, נתייחס למקורות הקפה, אופן הפקתו, סוגי הקלייה השונים, וכמובן נשתה הרבה קפה.
רוצים שנחזור אליכם עם הצעה? השאירו פרטים












